Ezennel közzéteszem egyik kedvenc karácsonyi receptemet. Amúgy nem nagy ámítás amiket sütünk a családban, szinte minden évben ugyanazok a közkedvelt sütemények vannak. Ezen csak akkor változtatunk, ha mi a húgommal már nagyon unjuk mindig ugyanazt sütni-enni.
Így történt ennek a receptnek az esetében is, amit én vezettem be a családba. Természetesen gasztro-tévé kalandozásaim során találkoztam vele, és naivan nem írtam le azonnal. Aztán karácsonykor elkezdett motoszkálni bennem valami, így leültem a net elé, és cirka 2 órán keresztül képes voltam utánakeresni (ez azért nagy szó, mert ilyenhez ált. nincs türelmem), sőt, mindenféle angol honlapokon. Így találtam rá egy eldugott honlapon, ahová egy fórumbejegyzés után kerültem.
A csoki csókok elnevezés pediglen Rachel Allentől származik, és a Rachel Allen kedvencei (Favourit food for friends) vagy a Bake! könyvben szerepel (már elfelejtettem melyikben). A család nagyon imádta, nekem kicsit túúúlságosan csokis-kakaós volt, de én nem vagyok annyira csokifüggő. Tavaly 2 adag készült, most a sok nyafogás hatására 3 adaggal készítettem + 1 adag fehéret (ez kakaó nélkül, vaníliásan, csak nekem készült). Gyorsan fogy, de a sok másik süti mellett nincs értelme többet készíteni, ráadásul rengeteg benne a vaj, szóval aki fogyókúrázik, ne ezzel kezdje. Nekem azért jött be, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, nem kenek össze még 5 db edényt, és már kész is. Az a süti, aminek este 11-kor is bátran neki lehet állni.
Hozzávalók: 125g puha vaj, 50g porcukor, 50g kukoricaliszt, 25g kakaópor, 100g sima liszt.



Szia!
VálaszTörlésLehetne, hogy kukoricaliszt helyett étkezési keményítőt használjak vagy az teljesen másra való?