2012. április 1., vasárnap

Medvehagymás krumpli

A medvehagyma szezont nem lehet úgy kihagyni, hogy legalább egy új receptet ne próbálnánk ki. Ez az alapszabály. Ha ehhez tartjuk magunkat, akkor már tettünk valamit az egészségünkért, hiszen egy nagyon jó tavaszi vitaminbombával dúsítottuk ételünket. 
Ez a fogás olyan durrbele módszerrel készült, se időnk, se kedvünk, se lehetőségünk nem volt hétvégi ebédet főzni, így amit találtunk, azt összedobtuk. Rendszerint ezekből a kényszermegoldásokból szoktak a legjobb receptek születni, melyet aztán még sokáig élvezhetünk a későbbiekben is. Éljen a spontaneitás! 

Póréhagymás krumplit már készítettem előtte, így gondoltam nagy hibát nem véthetünk, ha a hagymát hagymára cserélem. A majonézes burgonya volt az alap, ebből változtattam reformabb verzióra, mivel a majonéz nemcsak kalóriadús (bár attól még imádom), de lassan készül és a gyerkőc inkább ne egyen egy nyers tojásos cuccból.  Így használunk fel sűrű natúr joghurtot, amit készíthetünk otthon is, sőt dúsíthatjuk mascarponéval, vagy ricottával is. Főzzünk meg egy adag krumplit, majd ha kicsit meghűlt, vágjuk őket kockára. Nagy adag natúr joghurtot fűszerezzünk be: pici só, bors, szerecsendió, pici citromlé, hogy savanykásabb legyen, mert a krumpli sok ízt felvesz majd. Vágjunk apróra egy nagy adag medvehagymát, majd dobjuk mellé. Dúsíthatjuk még zöldhagymával vagy póréval is. Az egészet forgassuk össze, és ami fontos, tegyük hűtőbe egy kis időre. Akkor a krumpli lehűl, és jól összeérnek az ízek. Rántott zöldségekkel, vegafasírttal, de urambocsá' sima rántotthusival is mennyei. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése