2011. május 14., szombat

Zöldséges teletál

Az idei első borsó, termelőktől vásárolva. Nagyon szeretem, mert itt nem messze tőlünk a téren ki szoktak települni pár kempingasztalhoz, és fantasztikus zöldségeket, gyümölcsöket árulnak. Oviból hazafelé, vagy reggel csak elkapom őket és már meg is van a finom, friss és megbízható zöldség-gyümölcs. A zöldségárusnál még megközelítő minőségű holmit sem lehet kapni. Azt mondjuk nem tudom meddig hagyják őket csak így "vadon" árusítani, de remélem még sokáig, legalább nyár végéig :-)
Vettem még brokkolit, pici husit, és el is készült a szombat déli zöldségragu. Szerencsére a gyerek is imádja a brokkolit, bár mostanában a husira is nagyon rákapott. Hozzádobtam a még zsenge borsóhüvelyeket is, bár tudom direkt van olyan borsófajta, aminek a hüvelyét fogyasztják, de gondoltam ez is ehető. Jó édes és ropogós volt. 
A menü része volt még egy nagy adag görögsaláta. Ez az amit nem tudok megunni; sok ropogós uborka, (lehetőleg a friss kovászolnivalóból), sok paradicsom, olívabogyó, hagyma. Most friss újhagymát tettem hozzá, de az új főzőhagymát is nagyon szeretem ilyenkor tavasszal. Ment még bele saláta gyanánt kockázott kínai kel is. Ez is jó ropogós, főzeléknek, de akár salátának nyersen is fogyasztható. Ha nem kapok jégsalátát, ami igen gyakori, ez pótolja a zöld-szükségletemet. Plusz az öntet olívaolajból, citromléből, só és bors hozzáadásával, nem kell túlvariálni. 
Sütöttünk még pici krumplit is, de már csak kevés volt a régiből, az újkrumpli meg nem jó sütni. Abból majd jó kis petrezselymes-krumpli lesz. Így egybe ettük az egészet, talán nem illenek össze teljes mértékben, de mi dugig laktuk magunkat mind a hárman. :-) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése